Josip Bešlić i Hrvoje Bešlić u izložbenom prostoru.

2000. "FLORAART" ZAGREB
2006. "FLORAART" ZAGREB
"Zlatni stručak" za vlastitu proizvodnju

2001. "FLORAART" ZAGREB
"Srebrni stručak" za vlastitu proizvodnju

O nama

Uzgoj kaktusa u obitelji Bešlić tradicija je duga 60 godina. Kroz to dugo razdoblje sklonost prema tim bodljikavim stvorenjima povezala je čak tri generacije Bešlić koji su i u najtežim trenucima ratnog razaranja i progonstva ostali vjerni svojim kaktusima.

Prve kaktuse davnih četrdesetih godina prošlog stoljeća sakupila je u Kutini Emilija Bešlić koja ljubav prema kaktusima prenosi na sina Josipa. Josip Bešlić - Šuco šezdesetih godina u Petrinji gradi svoj prvi staklenik u koji smješta svoju vrijednu zbirku.

Upravo u to vrijeme otpočinju prvi sajmovi cvijeća u čiju se organizaciju uključuje i Josip sa svojim kaktusima.

Već 1967. za svoju kolekciju dobiva Šampionsku statuu na izložbi cvijeća u Sisku, te zlatnu medalju na I. izložbi cvijeća u Zagrebu.

Nižu se godine i nagrade, zbirka se povećava, a otpočinje i proizvodnja mladih biljčica, no život kaktuse stavljaju u drugi plan.

Zajedno s preostalim kaktusima stasa i treća generacija kaktusara iz Petrinje, i koncem osamdesetih Josipov sin, Hrvoje, obnavlja zbirku i s ocem gradi novi staklenik.

Ratni vihor 1991. u Petrinji ruši desetljetni trud. Kaktusari postaju prognanici i branitelji.

Iako u neizvjesnosti ratnog okružja, obitelj Bešlić ponovo počinje s uzgojem kaktusa.

Odlučni iskorak 1995. godine čini Hrvoje koji svoj život profesionalno veže uz kaktuse gradeći moderan staklenik u Žažini sa stalnom izložbom kaktusa.

Tako su amaterski počeci, od prije 60 godina prerasli u vodeću proizvodnju kaktusa i drugih sukulenata na hrvatskom tržištu, a prozorska zbirka bake Emilije u vrijednu botaničku kolekciju.